GRATIS-VERZENDING bij een bestelling boven de €75.- !! / Vandaag besteld, binnen 1 tot 2 werkdagen in huis. / Veilig online betalen via je eigen bank.

Waschanleitung

Om ervoor te zorgen dat je die lievelingstrui van afgelopen winter ook komende winter weer uit de kast kan trekken, is het belangrijk om lief te zijn voor je kleding. Draag je kleding met zorg en let voor het wassen op de wassymbolen in je kleding.

Jazeker, die wassymbolen zijn ergens goed voor, maar ze lijken allemaal zo op elkaar. En ja, je zal je mooie trui maar net verkeerd wassen. Daarom vind je op deze pagina de belangrijkste wastips en kun je eens rustig nalezen wat de veelvoorkomende symbolen ook alweer betekenen.
Wij adviseren trouwens om zo min mogelijk te wassen. Soms is het uithangen van je kledingstuk - buiten of in de douche - al voldoende. Is het toch de hoogste tijd om een wasje te draaien? Houd je dan aan de volgende tips:

 

  1. Scheid je donkere, witte en bonte was en sorteer op materiaal; ruwe stoffen, zoals spijkerstof, zijn namelijk niet zo lief voor je luchtige zomerjurkjes.
  2. Check alle zakken, sluit ritsen, knopen en haakjes voordat je ze in de was gooit en keer je kleding binnenstebuiten; zo voorkom je beschadigingen en slijten je kledingstukken minder snel.
  3. Stop je kleding nooit in de droger; je lievelingsshirt krimpt niet alleen, ze slijt, pilt en pluist ook nog eens sneller.
  4. Én, volg altijd de wasvoorschriften op het labeltje in je kleding.

 

Wassen

 

Je kledingstuk mag gewassen worden
Je kledingstuk mag gewassen worden op een lage temperatuur
Je kledingstuk mag gewassen worden met een maximum temperatuur tot 30°C (of 40°C, 50°C, 60°C als dit getal vermeld staat). Gebruik een normaal programma en een normale centrifugestand
Je kledingstuk mag gewassen worden op een delicaat of wolwasprogramma met een maximum temperatuur tot 30°C (of 40°C, 50°C, 60°C). Centrifugeer op een laag toerental
Je kledingstuk mag uitsluitend gewassen worden op een speciaal wolwasprogramma met een maximum temperatuur tot 30°C (of 40°C, 50°C, 60°C). Centrifugeer op een laag toerental
Je kledingstuk mag gewassen worden op de hand
Je kledingstuk mag niet gewassen worden.
 

 

Drogen

 

Je kledingstuk mag in de droger
Je kledingstuk mag in de droger op een lage temperatuur
Je kledingstuk mag in de droger op een medium temperatuur
Je kledingstuk mag in de droger op een hoge temperatuur
Je kledingstuk moet plat gelegd worden om te drogen en mag niet in droger
Je kledingstuk moet hangend drogen en mag niet in de droger
Je kledingstuk mag niet in de droger
 

 

Strijken

 

Je kledingstuk mag gestreken worden
Je kledingstuk mag gestreken worden op een lage temperatuur.
Je kledingstuk mag gestreken worden op een medium temperatuur
Je kledingstuk mag gestreken worden op een hoge temperatuur
Het kledingstuk mag niet gestreken of naar de stomerij gebracht worden
 

 

Bleken en chemisch reinigen

 

Je kledingstuk mag gebleekt worden
Je kledingstuk mag niet gebleekt worden
Je kledingstuk mag chemisch gereinigd/ gestoomd worden
Je kledingstuk mag niet chemisch gereinigd worden/ gestoomd worden
Durch die Nutzung unserer Webseite stimmen Sie dem Gebrauch von Cookies zur Verbesserung dieser Seite zu. Diese Nachricht Ausblenden Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »